Vásony-Dékei Zóra

vezető dietetikus, táplálkozástudományi szakember MSc, instablogger, oktató

Vásony-Dékei Zóra, vagy, ahogy az online médiában ismerhetitek, Zozó, a Mandulaliget egyik vezető dietetikusaként, nem csak főzőtanfolyamokon oktat, hanem a Mandulaliget háttérmenedzsmentjét is intézi. Receptjeinél mindig arra figyel, hogy az ételek egyszerűen elkészíthetőek, finomak, lassú felszívódásúak, tápanyagban gazdagok és nem utolsó sorban mutatósok legyenek! Tanfolyamain ezért mindig valami különlegeset próbál oktatni, szereti a manapság divatos, újhullámos recepteket kikísérletezni gluténmentesen majd tálalni és fotóra komponálni. Az ételekről készült végeredményeket Instagramján posztolja. Egyéni diétás tanácsadásokat a Sportkontroll-ban tart. Bejelentkezés itt.

 

“A táplálkozás már kisgyerekkorom óta életem fontos részét képezte, mivel 3 éves koromban diagnosztizáltak cöliákiával (korábbi nevén lisztérzékenység), melyre mindig úgy tekintettem, mint a legjobb betegségre, amit valaha kaphattam! Végzett szakemberként a saját tapasztalataimat kiegészítettem a szakmai tudásommal, így egyre több olyan receptet kísérleteztem ki, mely nem csak gluténmentes, hanem az egészségünk megőrzését is szolgálja. Nem vagyok a végletek híve, célom egy egyensúly elérése, melyre én is minden nap törekszem.”

Gelencsér Adrienn

vezető dietetikus, coach, oktató

Gelencsér Adrienn, a Mandulaliget menedzsmentjének tagja valamint az egészséges, reform és mentes kurzusaival erősíti kezdetektől a főzőiskola kurzusainak repertoárját. Szakértője az inzulinreisztens és PCOS helyes életmódbeli kezelésének valamint a gluténérzékenység és a halmozott táplálékallergiák, a hisztamin-, és fruktózérzékenység étrendjének.

„Saját érintettségem nyomán nem csak a tankönyvekből ismerem a diétázás örömeit és nehézségeit. A hozzám fordulókat dietetikai szaktudásommal és a saját tapasztalataimmal egyaránt segítem. Coachként és gyakorló inzulinrezisztensként az életmódváltás pszichés pillérére is nagy hangsúlyt fektetek a tanácsadásokon, az előadásaimon és a saját életemben is.”

Korábban Adrienn a MensMentis Egészségecentrum dietetikusa, a PCOS Szívügy Alapítvány és a Bátor Tábor önkéntese volt, valamint találkozhattatok vele az Egy Csepp Figyelem Alapítvány rendezvényein és az Egy Csepp Konyhán is! A tanfolyamokon kívül pedig jelenleg a Sportkontroll diétás rendelésein érhetitek el! Bejelentkezés itt.

Kisa Judit

dietetikus oktató

Főzőiskolánk egyik oszlopos tagja, akinek cukormentes, teljes kiőrlésű kelt tésztája messze földön híres. Dietetikusként mind az élelmezés, mind a tanácsadás terén nagy tapasztalattal rendelkezik, foglalkozik cukorbetegekkel és daganatos betegekkel egyaránt.

"Hiszem és tanítom, hogy könnyebb a dolgunk, mint gondolnánk, a megoldás egyszerű és nagyszerű: minél jobban megismerjük testünk felépítését, az étkek és működésünk összhangját, annál magabiztosabban eszünk és főzünk nap mint nap…"

Koroly Réka

dietetikus oktató

Tell customers more about you. Add a few words and a stunning pic to grab their attention and get them to click.

This space is ideal for writing a detailed description of your business and the types of services that you provide. Talk about your team and your areas of expertise. 

Koroly Réka

dietetikus, táplálkozástudományi szakember MSc, oktató

Fő tevékenységét az endokrinológia (inzulinrezisztencia, PCOS, terhességi cukorbetegség) témakörében végzi jelenleg a PeriodX Nőgyógyászati és Endokrinológiai központban, emellett pedig szakmai vezető egy 2 éves pályázatban, ahol az egészséges táplálkozást oktatja egy vidéki kisvárosban, általános iskolás gyerekek számára. 

 

"Az, hogy a dietetikát választottam szakmámként – kezdetben egyáltalán nem gondoltam volna -, de életem egyik legjobb döntése volt. Jó érzéssel tölt el, hogy tanácsaimmal pozitív eredményeket érhetek el mind a közvetlen környezetemben, mind a hozzám fordulóknál. A főzés, sütés számomra elsősorban szórakozás, mint munka! Szeretek kísérletezni, új recepteket kitalálni. Gyermekkoromban kiderült gluténérzékenységem miatt azonban elsősorban az otthoni háztartásban gluténmentes ételeket készítek.  Így a különböző receptek kísérletezése még nagyobb kihívást jelent, de úgy érzem ez a legjobb „munka”, amit végezhetek.“

Lantos Anita

"mentes" háziasszony

Minden álma volt, hogy egyszer saját cukrászdát nyithasson, mely szertefoszlott, mikor diagnosztizálták felnőtt fejjel a cöliákiát, majd fél évvel később az inzulinrezisztenciát is. Így adódott, hogy Anita egyike volt azoknak a vendégeinknek, akik lelkesen tanultak Gelencsér Adrienn, dietetikusunk tanfolyamain, majd szorgos kísérletezései fantasztikus tanfolyamokat eredményeztek.

"A tanfolyamon igyekszem minden tudást és tapasztalatot átadni és háziasszonyként a sütés-főzés buktatóira felhívni a figyelmet és megoldást adni, mellyel örömteli és vidám lesz a sütés, főzés, akár egy-egy tippet adva a rohanós hétköznapok időgazdálkodására.

Mottóm: „Amikor az emberek elhatározzák, hogy szembenéznek egy problémával, olyankor valójában rádöbbennek, hogy sokkal többre képesek, mint hitték.”

Muzsnai Bernadett

dietetikus oktató

Pályafutását terápiás dietetikusként kezdte az egyik budapesti gyerekklinikán, majd magánrendelésre váltott, ahol jelenleg is dolgozik. Mindemellett "szerelemprojektként" elvégzett egy cukrásziskolát is. Az ott szerzett tudását a walesi Celtic Manor Resort éttermében és több neves hazai cukrász mellett mélyítette el. Szabadidejében fut és önkénteskedik, elkötelezett támogatója és résztvevője több krónikusan beteg gyermekeknek élményt nyújtó tábornak és segíti egy fenntartható gasztronómiával foglalkozó alapítvány munkáját is.

 

"Szenvedélyes kísérletező vagyok, rengeteg külföldi szakirodalmat olvasok, minden újdonságot kipróbálok (akár éjszakákba nyúlóan) és örömmel újítom meg a hagyományos recepteket hogy mindenki lemondások nélkül élvezhesse a finom ízeket. Kurzusaimra szeretettel várom a kicsiket és a nagyokat is!"

Eitner Dóra

dietetikus segítő

Tizenévesként kezdett el főzni, majd ahogy teltek az évek egyre bátrabbá vált. Gyakran jár piacra és megrögzött "címkeolvasó".

"Szerencsésnek érzem magam, hiszen olyan szakmát választottam, ahol a hobbiból hivatás válhat. Szeretek új alapanyagokkal dolgozni, kísérletezni. Számomra a helyes tápanyagarányok mellett egyaránt fontos az étel íze, állaga, kinézete."

Gréczi Ágnes - "Gicus"

segítő

"Izgalmas kihívásnak tekintem, hogy egy megszokott ételt megreformálunk és elkészítünk úgy, hogy a végén még egy igen szigorú zsűrin is tesztelni kell (családom és egyéb állatfajták… három pasi – nem egyszerű eset).

Mindig szívesen adtam át a tapasztalataimat másoknak, hogy nekik egy picivel könnyebb legyen, és már az elején sikerélményben legyen részük, mikor egy bevált receptet készíthetnek el."

Szakszon Flóra

dietetikus segítő

"Számomra egy csoda, mennyi lehetőség rejlik az ételekben. Egyszerre több érzékünkre hatunk vele, érezzük az illatát, látjuk a gyönyörűen tálalt, színes fogásokat, és zamatukkal elvarázsoljuk ízlelőbimbóinkat. Az egészséges táplálkozás kulcsfontosságú az életemben. Mindezeket ötvözi a dietetika."